Трансферният прозорец в Англия вече затвори, но големите сделки в европейския футбол едва ли са приключили.

В италианското първенство прозорецът затваря на 18 август, а във Франция, Испания и Германия на 2 септември.

За любителите на футобла лятото винаги е било не по-малко вълнуващо заради всички тези размествания на пластовете, а те не са приключили, тъй като някои играчи все още уреждат новите си предизвикателства.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА ТУК >>>

Едно е сигурно - цените за човешка футболна плът станаха крещящо високи и с всяка изминала година се увеличават стремглаво.

Един Кристиано Роналдо, който струваше 100 милиона евро преди 10 години, сега би се търгувал между 300 и 400 милиона. Не е преувеличено и не би ни изненадало към настоящия момент.

Ако направим един виртуален отбор на най-скъпите играчи по позиции в света, ще видим, че той буквално се изменя всяка година.

Почти всеки сезон можем да изградим състав от 11 души, които струват поне по 50 милиона евро. След няколко години може би ще говорим и за стотаци.

Вижте в нашата галерия как би изглеждал най-скъпият отбор в света в момента, респективно със своите шест резерви. Сред тях има и хора, привлечени  предишни трансферни прозорци, които остават най-скъпите на своите постове в историята.

Този въображаем тим, който сме ви предоставили, струва точно 1 милиард и 200 милиона евро.

Едва ли би губил често, нали?

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА ТУК >>>