ФИФА е издала нареждане към футболен клуб Левски да изплати пълния размер на дължимите възнаграждения към бившия треньор на отбора Петър Хубчев и щаба му.

Новината съобщи в. "Тема спорт", а официално потвърждение няма още нито от световната централа, нито от клуба. Ясно е обаче, че дело по казуса бе заведено от Хубчев още през лятото на 2020-а, след като по-рано през същата година той бе уволнен от Левски при оставаща над година от договора му.

По непотвърдени информации, само наставникът има да получава 18 заплати по около 35 хиляди лева, а с парите за асистентите му, сумата вероятно е около 1 милион лева.

Ако новината се потвърди, Левски ще има право да обжалва решението в Спортен арбитражен съд, но е малко вероятно да спечели там.

Клубът търсеше и продължава да търси начин за споразумение с треньорите, като намали по такъв начин сумите, които ще трябва да им изплати.

Клубът си отдъхна донякъде с влезлите пари от два спонсора в края на 2020-а, но продължава да е в много тежка финансова ситуация и с големи дългове към държавни институции, фирми-извършители на услуги, като най-сериозната е по строежа на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".