Тони Кроос, който вдигна Германия от земята и остави отбора на Световното първенство с гола си в петата минута на добавеното време срещу Швеция (2:1), атакува словесно медии и експерти  в родината след успеха.

"Мнозина у дома искаха да загубим - отпуши напрежението Кроос. - Но ние сме голям отбор, показахме го отново. Не знам защо има толкова критики и негативизъм към нас, това е съставът, който стана световен шампион. Искахте да загубим, нали!?".

Нетипично, спокойният Марко Ройс също насочи гняв към "враг" в собствения дом, а не акцентира върху позитивните емоции от щастливата победа.

"Върху нас виси огромно напрежение, критикуват ни дори, когато играем добре. Е, сега поне можете да спрете за малко", нацупи се пред камерите голмайсторът на първото попадение за Германия в мача.

"Имаме невероятен характен, не много отбори могат да играят толкова смело с десет души на терена - анализира Йоаким Льов, селекционерът на Бундестима. - До последно отборът не се отказа да преследва победата.".

Германия ще се класира, ако победи Южна Корея, а Мексико не загуби от Швеция. Ако "тре крунур" спечели и трите отбора съберат еднакъв актив от 6 т., ще се гледат вкараните голове. Дотук те са: Мексико 3, Германия и Швеция по 2.