Байерн уреди Фелипе Коутиньо под наем от Барселона и ще обяви официално трансфера в началото на следващата седмица.

Това е голям удар на пазара за баварците, които бяха тихи през лятото на фронта със сделките и не направиха нито една гръмка такава. А Байерн категорично имаше нужда от подсилване, особено в офанзивен и креативен план.

Точно това ще даде Коутиньо, който всячески опитваше да избяга от Барса, където очевидно не успя да разгърне огромния си потенциал. В Байерн има всички основания това да се случи и да видим бразилеца във формата, която помним от дните му в Ливърпул.

Каталунците платиха близо 150 милиона евро за Коутиньо преди година и половина, но така и не успяха да намерят точното място на играча - както на терена, така и в йерархията на клуба от "Камп ноу", където очевидно всичко е подчинено на "законите на Меси".

Фелипе не успя да се сработи добре на игрището и извън него с Лео, което явно се отрази и на формата, и на настроението, и на отношението към него.

Между другото, в Испания вече се прокрадват мнения, че същото чака и Антоан Гризман, който това лято премина в Барса за 120 милиона евро.

Публикации в медии намекват, че Меси не е бил съгласен да бъде привличан французинът, а е искал парите да идат за неговия добър приятел Неймар от ПСЖ.