Със смесени чувства приеха в Динамо (Загреб) и хърватските медиии резултата от първия мач срещу Лудогорец.

Въпреки че на стадиона в Разград гостите спечелиха с 2:1 в първия двубой от III кръг на квалификациите в Шампионската лига, има и доза съжаление, че все пак спорът не е бил решен изцяло.

"Резултатът е добър, няма как да не сме доволни на победа като гости. Можеше да е много по-добре, но можеше и да изпуснем победата. Стартирахме отлично, забихме два гола и трябваше да потърсим трети. Или поне да не допускаме попадение. Можехме да решим всичко още в първия мач, но не стана. Като цяло заслужена победа и съм спокоен, защото на реванша пред нашите фенове ще си свършим работата", коментира националът Йосип Мишич.

След мача всички играчи на Динамо поздравиха феновете, които бяха заели места в сектора за гости. Много от футболистите хвърлиха екипите си, а кадрите от радостта са основни из хърватските медии.

Основните спортни сайтове са на мнение, че в Динамо вече могат да мислят за плейофите, тъй като не се очакват изненади на реванша.

"Хърватският тим контролираше събитията на терена и демонстрира класата си. Лудогорец оказа съпротива, безспорно това е опасен отбор, но реалността е, че трудно може да се противопостави. Българите ще имат незавидната задача да търсят победа в Загреб, където далеч по-евроятно ще е да загубят, отколкото да спечелят. Динамо можеше и трябваше да реши всичко още в първата среща, но все пак авансът е добър и шансовете за продължаване напред са огромни, а всичко друго ще е огромна изненада", пише index.hr