Бившият играч на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес публикува 6-минутно видео в Инстаграм, в което говори за неприятния си период при "червените дяволи".

Чилиецът се превърна в най-големия трансферен провал във Висшата лига след преминаването си от Арсенал, отбелязвайки едва 3 попадения в първенството в рамките на два сезона.

Той така и не се наложи на "Олд Трафорд" и в последствие бе даден под наем на Интер, като от този сезон е собственост на "нерадзурите". Доскоро Юнайтед

плащаше космическа заплата на чилиеца на стойност от 350 хиляди британски лири на седмица. Злощастният период на играча струваше общо на Юнайтед около 66

милиона преди клубът да успее да се отърве от него. Звучи грубо, но ситуацията бе точно такава.

В обръщението си Санчес обяснява, че така и не се е почувствал желан на "Олд Трафорд" и още след първите дни е искал да се върне в Арсенал, където имаше много успешен период.

"Искам да говоря за периода си в Юнайтед и за нещата, които се изговориха, за да ме изкарат лош. Още първия ден, в който се присъединих към отбора, бях имал уговорка с Манчестър Сити, но тя пропадна. Затова отидох в Юнайтед и предложението бе добро. Като дете харесвах този клуб. Подписах без да знам какво се случва в кухнята на отбора. Има неща, които не осъзнаваш преди първата тренировка. Още след нея осъзнах много неща и когато се прибрах казах на агента ми, че искам да ми прекрати контракта и да се върна в Арсенал. Смееха ми се, но казах, че нещо не е наред. Вече бях подписал и в продължение на месеци Юнайтед така и не беше сплотен като група. 

Журналисти и бивши играчи говореха без да знаят какво се случва. Казваха, че вината е моя. Играчите просто не бяха сплотени като семейство. Ако трябваше да се обвинява някого, винаги бях аз. Понякога не играех, друг път играех по 20-30 минути. Получиха се и контузии, което пак е моя вина. Журналисти и бивши играчи нямаха идея и продължаваха да говорят неверни неща. Не бях щастлив. За един мач с Уест Хям не бях дори в групата - нещо, което никога не ми се бе случвало. Бях тъжен, ядосан, прибрах се и на следващия ден тренирах двойно повече, защото обичам футбола.

В края на сезона дойде нов треньор и му казах "шефе, трябва ми свеж въздух, искам да ме пуснеш в Интер и той отвърна, че няма проблем. Искам да благодаря на Юнайтед за възможността да нося техния екип. Ядосан съм, че нещата не се получиха, но нещата, които изговориха журналистите и бившите играчи ме афектираха. Тъжен съм, защото ми се искаше да играя, да печеля трофеи и да правя феновете щастливи. Не се получи заради обстоятелства, които не отиват на голям клуб като Юнайтед."