Разбира се, Англия няма да стане световен шампион. Едва ли има по-често съставяно изречение из пъбовете от Брайтън до Нюкасъл тези дни. Хората просто си знаят - те винаги се провалят, нали?

Но, мазохистично и упорито, хората със сърца, туптящи за емблемата с три полегнали лъва, продължават да слагат старите фланелки и да викат за отбора. Има нещо харизматично (симпатичните губещи) в английския тим. Нещо романтично, носталгично и вече много самоиронично в това да подкрепяш страната, родила футбола.

Ето някои типични признаци, по които ще познаете феновете на английския тим. А те са навсякъде около нас, особено от по-старото поколение запалянковци.

Ако се разпознаете, приемете го с усмивка и самоирония. И знайте, че няма нищо лошо да си романтик и верен на отбора си, независимо дали печели или губи.

Снимки: Getty Images

1. Фенът на Англия е сигурен, че следващия път, когато се стигне до дузпи, няма как да тимът да загуби. Стига, не може да се случва постоянно!

2. Той търси вдъхновение от Психо - Стюърт Пиърс (горе), и помни неговите стиснати юмруци през сълзи след дузпата срещу Испания през 1996-а.

Милиони по света биха тази дузпа заедно с левия бранител, който изтри с нея демоните от пропуска си през 1990-а срещу Германия.

3. Няма съмнение, че следващият Майкъл Оуен от 1998-а или Уейн Рууни от 2004-а, рано или късно ще се появи и ще плени света. Младите английски таланти, които изригват на големи първенства, са част от историята.

4. След третата бира темата винаги отива към Пол Гаскойн, който бе на милиметри от топката пред празната врата на Германия в онзи проклет полуфинал през 1996-а... (долу). А и сълзите на Газа, разбира се, пак срещу германците, но 6 години по-рано в Торино.

Снимки: Getty Images

5. Фенът на Англия клати глава и търси смешната страна на нещо, което изобщо не е смешно - спомена за Дейвид Сиймън и удара, с който Роналдиньо му се подигра и изхвърли тима от Мондиал 2002.

6. Кратко и ясно: Марадона е просто шибан измамник, а не един от най-великите в историята.

7. Всеки уважаващ се привърженик на "трите лъва" би забил един юмрук в мутрата на Диего Симеоне. Днес може да е един от най-добрите треньори в света, но помним и "гадния плъх", който прецака Бекъм и Англия със симулацията си през 1998-а.

8. Ще ги видите, подпийнали, как правят знак като крила на самолет. Редовно се случва и с него напомнят за знаменитото 5:1 над Германия в Мюнхен. "Бомбардировката над Бавария", както стана известен мачът от 2001-ва.

9. Чувстват се тъпо, че вече не могат да иронизират и да се бъзикат нито с испанците, нито с французите като неудачници. В последните 20 години споменатите нации спечелиха доста купи.

10. Просто не харесват германците на футбол.

Спонтанно и искрено е.

Снимки: Getty Images