Юрген Клоп даде своята първа официална пресконференция като шампион на Англия.

След вчерашната издънка на Манчестър Сити срещу Челси, Ливъпрул си осгури титлата на Англия, която феновете на тима чакаха 30 години.

Нощ на лудо празненства беляза щастливото събитие, като освен хиляди по улиците на Ливърпул, купон имаше и за самия отбор, като Клоп нямаше как да не бъде част от него.

Това е четвъртият му трофей с мърсисайдци, но е този, който бе най-чакан от феновете и никога няма да бъде забравен.

"Точно 10 секунди преди последния съдийски сигнал, когато всичко вече бе ясно, просто звъннах на семейството си. Исках да им кажа, че ги обичам, както и да чуя същото от отсрещната страна. Това бе наистина един специален за мен момент.

Никога не съм бил абсолютно убеден, че това ще се случи, но не се съмнявах. Чувството е велико. Бяхме дорби преди 4 сезона, по-добри преди три, страхотни през миналия, а сега просто направихме нещо невероятно.

Не искам статуя, не ме сравнявайте с иконите на Ливърпул, а и все пак искам да живея още 30-40 години, нека не говорим за статуи.

Последните 13 месеца бяха наистина специални. Може би най-невероятният период в живота ми. Не мога да бъда по-щастлив, че бях част от подобно нещо, а и нямам намерение да спирам.

Няма как да обещая, че ще спечелим даден трофей. Мога само да гарантирам, че ще дадем всичко от себе си, за да продължим.

Чувствам този град толкова близък до сърцето си. Още от първите дни, когато започнах да общувам с хората тук. Харесва ми начина, по който живеят и гледат на живота, те са доста по-различни от останалите англичани.

Историята вече не е нашето проклятие, сега е просто част от невероятното ни минало и основа, върху която ще градим нашето бъдеще", зави германецът.