Въпреки двадесетте им години разлика и това, че никога не са се срещали на терена, съперничеството им беше яростно. Диего Марадона и Пеле години наред се замеряха със закачки в медиите, като понякога границата бе прекрачване и си ставаше дума за откровени обиди.

Причината? Непрестанните спорове за това кой е най-добрият играч на ХХ век. ФИФА короняса бразилската легенда за №1 на века, а това не бе по вкуса на Дон Диего, който обаче зарови томахавката по случай 80-годишнината на Едсон Арантеш до Нашименто, която бе само седем дни преди Марадона да навърши 60. Тогава той написа "Честит рожден ден на Краля".

А сега, два месеца по-късно, Пеле се преклони пред величието на култовия №10 на Аржентина, който отлетя към райските игрища след сърдечен арест.

"Тъжни новини. Изгубих скъп приятел. Светът изгуби легенда. Има толкова много за казване, но нека сега Бог даде сила на семейството му. Един ден, надявам се, ще играем заедно на небето", написа Краля на футбола в официалния си профил в Instagram като коментар към снимка на Марадона със световната титла през 1986 година.

View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)