Владо Стоянов получи наградата "Лъвско сърце" по време на церемонията "Футболист на годината". Вратарят на Лудогорец се върна на терена след 32 месеца извън игра със серия травми и операции.

Призът бе иницииран преди 3 години на името на големия Трифон Иванов, който си отиде през 2016-а.

Стоянов вече е напълно здрав, няма намерение да се отказва и се закани да гони титулярно място при шампионите. А, защо не, и завръщане в националния отбор.

Друга почетна награда получи Георги Илиев, прекратил кариерата си преди месец.

Двукратната медалистка от Олимпийски игри и петкратна световна шампионка по спортна стрелба Весела Лечева даде приза "Постижение за историята" за халфа, поставил рекорд по най-много изиграни мачове в елита на българския футбол.

Лечева е основателка на "Дакс Медия", която притежава правата и организира анкетата "Футболист на годината" заедно с Българската асоциация на спортните журналисти.

А в уникалната кристална награда е вградено 3D лого на "Футболист на годината" заедно с измерението на огромното постижение на полузащитника - 461 изиграни мача в българския елит.

Георги Илиев бе възпрепятстван да вземе лично наградата си. Тя бе получена от президента на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски.