Най-добрият треньор на България във футбола за ХХ век винаги е култов събеседник за журналистите. Димитър Пенев не пропусна да пусне няколко крилати лафа и след победата на ЦСКА с 1:0 срещу Левски във Вечното дерби днес, като дори намеси и българските народни приказки в анализа си на двубоя.

“Половин гол да е, победа е. Един гол е победа. Казвал съм ви го. Дузпата намалява и единия гол. Нашите футболисти все пак се съобразяват, че играят с един от най-големите противници от миналото и сега. Не намериха по-добрите ситуации през второто полувреме. Изпуснатата дузпа е грешка, но все пак има и вратар”, каза Пенев относно победата и дузпата на Тиаго, която бе спасена от Николай Михайлов.

“Жалко, че нямаше публика. Трябва да се работи и за националния отбор. Дали ми харесва играта? Защо ме питате, бил съм треньор, запазвам си мнението за себе си. Поздравления и за Левски, все пак бяха равностойни, но нямаха головите ситуации на ЦСКА. Затова заслужена победа. Шансове за титлата на ЦСКА? Далече сме да прескачаме сега, нека не правим Настрадин Ходжа с магарето, когато ходи и когато се качва”, добави още той.