Младежкият национал на България Филип Кръстев може изненадващо да отиде във Франция.

Досега се смяташе за сигурно, че 19-годишният полузащитник на Славия ще премине през януари в Ломел, във втора белгийска дивизия. Този тим е от сателитната система на Манчестър Сити и именно от английския гранд следят Кръстев от месеци.

Но във френски медии днес се твърди, че Сити е променил плановете за развитие на българския талант. Троа, който също е във втора лига на своята страна, е друг тим от "семейството" на манчестърския гигант, а именно там може да се озове славистът.

Не е ясно дали това ще се случи, тъй като официално потвърждение за промяната няма. А и не се разбира какво е предизвикало тя да бъде наложена в сложните взаимоотношения на Сити със сателитните му клубове.

Троа е един от водещите отбори в Лига 2 и се бори за промоция в елита на френския футбол. От лятото на 2020-а е в системата на английския клуб, като в състава му са няколко юноши от академията на Сити.

Същевременно Славия продължава разговорите по евентуалната продажба на друг от младите си играчи - нападателя Калоян Кръстев, в италианския втородивизионен Фрозиноне.