Френският шампион Пари Сен Жермен трябва да се раздели с някоя от скъпоплатените си звезди заради финансовата проверка, която започна от УЕФА. Това информира испанското издание "Марка".

Инспекцията е показала, че клубът е на минус 224 милиона евро, а най-голямото разходно перо е за заплати - 600 милиона евро на година. Именно там трябва да се действа спешно и за целта един измежду Неймар или Меси ще трябва да бъде продаден още това лято.

Бразилецът обаче няма никакво желание да си тръгва, защото няма друг клуб в света, който да му дава същата заплата от 50 милиона евро на сезон.

За ПСЖ обаче именно продажбата на Неймар е приоритет пред тази на Лионел Меси, тъй като на последния му остава само една година от договора му, а бразилецът би донесъл сериозна трансферна сума.

Все още не е ясно как шефовете на ПСЖ ще решат проблема, но финансовата дупка няма как да бъде запълнена с директна инжекция от собственика.

Според "Екип", решаваща роля ще има и сигналът, който бе подаден от президента на Ла Лига Хавиер Тебас до УЕФА. Шефът на испанското първенство призова за най-тежки санкции за ПСЖ, който след преподписването с Мбапе жестоко нарушава финансовия си баланс.