Няма да бъдат налагани наказания на нападателя на Пари Сен Жермен Неймар и защитника на Олимпик Марсилия Алваро Гонсалес за дискриминационни реплики, изречени по време на мача между двата отбора от Лига 1, заявиха от Дисциплинарната комисия към Френската футболна федерация.

И двамата играчи можеше да бъдат лишени от състезателни права до 10 мача за обиди, за които се твърди, че са направени в края на дербито, завършило с победа с 1:0 за Марсилия в Париж миналия месец.

"След като разгледа доклада, изслуша играчите и представителите на клубовете, Комисията прецени, че не разполага с достатъчно доказателства, за да докаже дискриминационни коментари, направени от двамата един към друг", се казва в изявлението на комисията.

Бразилският национал Неймар заяви, че е бил обект на расистки обиди в края на мача на 13 септември, а ПСЖ призова Професионалната лига да разследва случая.

Неймар също беше разследван за предполагаем хомофобски коментар, направен към Алваро, както и расистки към японския национай Хироки Сакай.

В края на мача се стигна до сбиване и петима играчи бяха изгонени, включително Неймар за нанасяне на удар на Алваро по тила.

"Олимпик Марсилия изразява удовлетворение от решението на дисциплинарната комисия за Алваро Гонсалес", заявиха от марсилския клуб в Туитър.

"Алваро не е расист, всяко обвинение срещу него по този въпрос е несправедливо и необосновано. Олимпик Марсилия е против расизма", се казва още в изявлението.