Ръководството на Верея даде пресконференция след тежкото наказание и изваждането на клуба от Първа лига.

Клубът бе обвинен в манипулиране на футболни срещи, като сигналът в БФС пристигна от УЕФА.

Освен това старозагорци са полували странно финансиране от китайски граждани, които са разследвани за "черно тото" в някои европейски страни.

Естествено, шефовете на Верея отрекоха всички обринения, а директорът Християн Първанов каза, че не познава никакви китайци.

"Китайски партньори нямаме и никога не сме имали. Имаше разследване на прокуратурата с въпрос да ли познаваме четири китайски имена. Въобще не съм контактувал с китаец. Това са митове, че съм се виждал с някой китаец и съм го представял пред отбора.

В нито един момент нас не ние показан протокол за въпросните сигнали, като нямаме представа колко са на брой. Ние бяхме глобени 5000 лева без да знаем на каква база. По време на интервю господин Демирев бе подведен от журналистите и започна да шикалкави - инвеститори, руснаци. Финансирането на клуба е от наши фенове и партньори. Наели сме адвокати, за да обжалваме това решение, за да видим дали ще има някакъв резултат. Ако има уговорени мачове в българския футбол, не са с участието на Верея.

Всички знаят, че имаме проблеми с финансирането. Знайни и незнайни хора се упражняват с отбора, защото сме ме удобни. Някой много се изплаши от нашия отбор, съставен от юноши. Няма вероятност Верея да фалира, а само да не е в професионалния футбол. Вариантите са да останем в Б група, с което аз не съм съгласен, защото после някой пак ще каже, че манипулираме мачове. Най-вероятно отиваме към Трета лига", зави Първанов.

Тазгодишния сезон на Верея бе меко казано странен. За 32 кръга старозагорци спечелиха едва 6 точки, а през тима минаха около 20 чуждестранни играчи, които нямаха предишен опит в професионалния футбол.

В продължение на няколко мача треньор на тима бе украинецът Олександър Савидов, който също е разследван за "черно тото" в родината си.