Съперникът на Левски в евротурнирите - ПАОК, подсили редиците си с бивш "син" играч, твърди БТА.

Става въпрос за центрлания бранител Янис Каргас, който пристигна на "Герена" през 2019-а и се утвърди като титуляр в отбраната под ръководството на Петър Хубчев.

Каргас обаче подобно на много свои чуждестранни колеги, разтрогна с Левски през 2020-а, месеци след финансовите катаклизми, които настъпиха в клуба след оттеглянето на Васил Божков.

27-годишният грък все пак прояви разбиране и поиска от клуба единствено дължимите му възнаграждения, без да настоява за тези до края на договора му, от който оставаше още цяла година.

За сезона си в Левски той записа 29 мача, а след това направи траснфер в елитния гръцки ПАС Янина, където бе титуляр в продължение на два сезона, а добрите му игри накараха ПАОК да плати 300 000 евро за услугите му.

Така Каргас ще има шанс да се завърне на "Герена" на 21 юли, когато ПАОК гостува на Левски в мач от втория кръг на Лигата на конференциите. Реваншът между двата тима е седмица по-късно в Солун.

Макар и любопитен от гледна точка на миналото на Каргас, трасферът му в ПАОК е по-скоро периферен за клуба. Там всички говорят за новото попълнение Николас Куалиата.

Уругваецът пристигна в Солун за впечатляващата сума от 2 милиона евро, като всичко очакват от него да се превърне в новата голяма звезда на клуба. 23-годишният футболист играе като крило и атакуващ халф, а дебютът му се очаква да е именно на "Герена".