Бившият бразилски футболист Робиньо, който игра за Реал Мадрид, Манчестър Сити и Милан, бе осъден на 9 години затвор в Италия за групово изнасилване.

Присъдата на Робиньо е още от 2017 година, като адвокатите му не успяха да спечелят обжалванията и на последна инстанция тя бе потвърдена.

Робиньо бе осъден за групово изнасилване, което е станало през 2013 година, когато футболистът и още няколко човека са изнасилили албанско момиче в Италия.

В момента Робиньо живее в Бразилия, а италианският съд се надява, че бившият футболист ще излежи присъдата си в Южна Америка. Последният отбор на Робиньо бе Сантос, който той напусна през 2020 година.

Бившият бразилски национал е категоричен, че не е изнасилвач, макар да призна, че е изневерил на жена си, с която са женени от над десет години и имат три деца.

Той се завърна в първия си отбор по-рано тази година, но развитието на делото накара някои от спонсорите на клуба да заплашат с оттегляне, ако не се стигне до раздяла с Робиньо. Част от тях наистина прекратиха договорите си със славния тим заради "липса на уважение към жените".

Робиньо има 100 мача за националния отбор на Бразилия.