Мачът от испанската втора дивизия между Райо Валекано и Албасете беше прекратен на полувремето, след като фенове на домакините ot Райо пяха песни, в които наричат Роман Зозуля от съперника "нацист".

Срещата беше спрянa през първата част и окончателно прекратена на почивката заради скандирания "ш**ан нацист" към украинеца, който бе част от Райо под наем през 2017-а.

"Беше взето решение с цел да се запазят ценностите на нашия спорт", се казва в изявление на Албасете.

30-годишният Зозуля бе привлечен от Райо през 2017-а, но не участва в мачовете, след като договорът му бе прекратен преждевременно заради негодуванието на феновете, които не са съгласни с крайните му политически възгледи.

Украинецът с открито писмо към феновете отрича каквито и да е връзки с нео-нацистки групи, но въпреки това на тренировките му с Райо се появиха ултраси с транспарант "тук не е място за нацисти".

Президентът на Райо Мартин Преса остана разочарован от поведението на публиката и нарече действията им "тъжни за отбора и за спорта".

Добави, че е говорил със Зозуля и го е подкрепил, защото преди всичко това е човешко същество, което заслужава уважение.

Зозуля е бил съкрушен в съблекалнята от скандиранията и разплакан след края на първото полувреме.