Премиерът на Словения Янез Янша отправи конкретни обвинения към президента на УЕФА и негов сънародник Александър Чеферин за разпространението на коронавируса.

Янша смята, че Чеферин и УЕФА са отговорни за епидемията, защото за позволили да се играят рискови срещи в евротурнирите.

Чеферин позволи да се играят мачовете между Аталанта и Валенсия, както и други срещи в Европа през същите седмици. Не искаха да ги отменят, тъй като са алчни за пари. Вижте какво последва в Италия и Испания. Коронавирусът се разпространи в двете държави заради тези мачове, а след това се пренесе и в останалата част на континента.

Ние словенците не сме имунизирани срещу тази болест. Това беше безотговорно и престъпно поведение от страна на Александър Чеферин и УЕФА. Интересуват се повече от парите, отколкото от здравето на хората. Докато европейската футболна централа е под неговото ръководство, той носи отговорност за нейните решения. Чеферин е престъпник. Световната здравна организация вече беше обявила пандемия преди изиграването на въпросните мачове. В резултат на неговото решение умряха десетки хиляди и още много ще починат от тази зараза", заяви Янша.