Барселона получи от ръководството на Ла Лига правото да отправи официална оферта за Лео Меси. Това информират испанските медии, излизайки с нова информация около трансферната сага.

Каталунците представиха за одобрение план, за да могат да не нарушават баланса в и без това крехките си финанси. И след като от Ла Лига го прегледаха за 10 дни и казаха "да", на теория остава единствено Барса да се разбере с Меси.

И от "Камп Ноу" веднага форсираха разговорите.

Лионел Меси иска да се върне в Барселона, потвърди бащата на футболиста и негов агент - Хорхе Меси, който се е срещнал снощи с президента на каталунците Жоан Лапорта, категорични са в Испания.

След срещата между тях Хорхе заяви пред репортери, че завръщането в каталунската столица е опция за Меси и той би желал това да се случи.

По-рано през деня стана ясно, че президентът на каталунците Лапорта не е заминал за Япония за контролата с Висел Кобе, именно защото е движел процеса по завръщането на аржентинската суперзвезда.

"Това е опция. Вярвам ли, че може да се върне? Да", каза пък бащата на Меси на журналистите.

Хорхе Меси също така потвърди, че скоро трябва да се изясни бъдещето на сина му.

"Говорихме онзи ден, но няма нищо конкретно", добави той.

Запитан дали сделката е близо, той отговори: "Няма нищо". И добави: "Все още имаме много неща за обсъждане".

По този начин продължават да се предприемат стъпки, за да може завръщането на капитана на Аржентина да стане факт възможно най-скоро. Срещата, която продължи само 40 минути, отразява желанието на двете страни да се опитат да постигнат споразумение с одобрението на Ла Лига.

Лео Меси има примамливо предложение от Ал Хилал от Саудитска Арабия и от Интер Маями, но Барса се опитва да си върне обратно аржентинската суперзвезда.

Каталунците ще посвият разходите си, след като ще спестят от заплатите на напускащите Серхио Бускетс и Жорди Алба, но със сигурност ще трябва и да продадат поне един футболист, за да се вместят във финансовия план.