Вратарят на Лестър Каспър Шмайхел се съгласи да сподели подобности около катастрофата на хеликоптера на собственика на Лестър, при която загинаха общо петима души.

Каспър бе този, който се втурна да вади тела от опоражената машина, но без успех. Той бе много близък със собственика Вичай Сривадханапрабха, който бе в основата на шокиращия триумф във Висшата лига през 2016 година.

Пред Sky Sports Шмайхел разказа за моментите след мача с Уест Хям на 27 октомври - най-тъжният ден в историята на Лестър.

"За жалост помня всичко. Всяка подробност. Дойдоха роднини от Дания и ги разходих около стадиона и на терена. Хеликоптерът винаги е голяма атракция.

Помахахме му и гледахме как излита. Това съм го гледал стотици пъти и бе нещо като ритуал. Но този път нещо не бе наред, защото хеликоптерът не стои на едно място във въздуха. И започна да се снишава и снишава...

Започнах да тичам към мястото и да крещя на хората да повикат полиция. Хората от охраната, които ме видяха, ме последваха. Успяхме да се приближим. Единият пазач опита да влезе, но нямаше как. Беше ужасяващо и се чувствахме безпомощни", споделя Шмайхел.

Той потвърждава мнението колко щедър и добър човек е бил Сривадханапрабха.

"Когато си счупих крака и трябваше да се лекувам в Лондон, играхме с Манчестър Сити. Вишай дойде в болницата и ме взе с хеликоптера, за да гледаме заедно мача. Не бе длъжен да го прави, но го стори", спомня си вратарят.