Хамбургер ШФ продължава да не може да се върне в Бундеслигата след изпадането си през 2018 година. Този сезон за това се погрижи Щутгарт, побеждавайки северняците в плейофа за влизане в елита на страната с общо резултат 6:1. Швабите бяха взели първия мач с 3:0, а при визитата си в северния пристанищен град отново ликуваха, този път с 3:1.

Шпортферайн можеха да спечелят промоция още в последния кръг на сезона, но тогава се радваха прибързано и съдбата не беше с тях, като в крайна сметка завършиха трети в крайното класиране, осигурявайки си плейоф срещу шестнадесетия в елита. Така легендарният тим, който не бе изпадал от Бундеслигата между 1963 и 2018 година, ще играе поне още сезон във Втора Бундеслига.

Сони Кител даде обнадеждаващо начало за домакините с гол за 1:0 в 7-ата минута, но след почивката Щутгарт сътвори пълен обрат благодарение на голове на Енцо Милот на два път и СИлас Катомпа Мвумпа.

И до днес Щутгарт остава последният отбор от Бундеслигата, загубил плейофа срещу третия от Втора Бундеслига - това стана факт след поражението от Унион (Берлин) през 2019 година.

Бившият отбор на Красимир Балъков в крайна сметка си гарантира елитен футбол и догодина, а към втора дивизия потеглиха Шалке 04 и Херта (Берлин). Миналата година Хамбургер пък загуби в плейофа именно от Херта.

Директно в Бундеслигата влязоха Хайденхайм и Дармщат.

Снимка: Getty Images