Българският национал и доскорошен играч на Левски - Симеон Славчев, вече е част от столичния Локомотив.

Славчев се оказа ненужен на "Герена" с идването на Станимир Стоилов, а след няколко седмични преговори между двете страни около прекратяването на договора на играча, той бе освободен.

От началото на новата година Славчев ще опита да възроди своята кариера, след като последните почти две години в Левски се превърнаха в кошмар за него.

Освен тежката криза и най-слабия сезон в историята на столичния гранд, самият Славчев трябваше да се справя и с доста травми, които го преследваха.

В малкото мачове, които изигра в този период той така и не се доближи до познатата форма от предишни години, а Станимир Стоилов така и не му даде шанс, обявявайки го за ненужен още от първия си ден като треньор на Левски.

Така Славчев, който има 25 мача за националния тим на България, ще опита да помогне на Локомотив в битката за спасение и едновременно с това да възвърне формата си, а вероятно след това да потърси ново излизане зад граница.

Славчев започна кариерата си в Литекс, като след много силния сезон 2013/14, той направи траснфер за 2,5 милиона евро в португалския гранд Спортинг.

Там обаче нещата не се развиха по план за него, като в следващите години той премина през тимовете на Болтън, Аполон (Лимасол), Легия (Гданск) и Карабах, където представянията му бяха на приливи и отливи.