Наследникът на Диего Армандо Марадона даде едно от малкото си интервюто в деня, в който Лионел Меси ще играе за първи път на терена, превърнат в храм на великия Дон Диего.

Барселона гостува в Неапол на Наполи тази вечер в 22 ч, в първи осминафинал на Шампионската лига.

Градът и стадионът са кралството на Марадона, а сравненията с Меси винаги ще са актуални и вероятно - никога еднозначни.

Испанското радио Cadena SER намери за коментар Диего Армандо Марадона Синагра - син на великия играч от неаполитанската певица Кристина Синагра от времето, в което Диего твореше с екипа на Наполи. Той дълго време не признаваше детето, въпреки че ДНК тестове доказаха бащинство.

33-годишният днес Диего-младши направи страхотна кариера в плажния футбол и е шампион на Италия.

"Сравнение между Меси и Марадона? - говори в предаването El Larguero (Напречна греда) по радиото наследникът. - Това е като да сравнявате земен човек с божество. Не е правилно. Признавам, че Лео е много по-добър от Кристиано Роналдо и всички останали във футбола в момента. Да, той се доближава до Диего. Но не сравнявайте обикновените хора с извънземен!

Марадона е най-добрият в историята, моят старец е далеч, далеч по-голям играч от всеки друг. В Неапол дори стените на къщите го обичат, всички говорят и пеят песни за него. Знам какво значи той за хората там.

Аз съм горд с баща ми, цялата ми кариера и живот са белязани от това, че съм негов син.

Меси е страхотен, велик играч. Който го критикува, не разбира нищо от футбол. В Аржентина това е разбираемо, хората там искат световна титла, а моят баща е единственият, който им я донесе (не е точно така, имат една и без Марадона - през 1978 г. - б.р.). Но Меси е велик и без титлата от Мондиал.

Диего никога не е казвал нищо лошо, когато сме коментирали Лео. Той го харесва, гледа мачовете му и му стиска палци.

Не ме питайте повече за сравнение Меси - Роналдо, защото затварям телефона... То просто не е сериозно, двамата нямат нищо общо. Кристиано е голям играч, но далеч от нивото на Меси."