Мачът между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА утре ще се играе пред празни трибуни. Това бе решено преди минути от Областният кризисен щаб в Пловдив, като до този ход се е стигнало след множество проведени консултации. Двата отбора ще излязат на стадион "Локомотив" утре от 20:30 часа.

"Решението взехме след проведен разговор с всички членове на Областния щаб, включително с директорите на МВР и РЗИ, както и със собственика на клуба г-н Крушарски. Категорично считам, че в тази обстановка не трябва да поемаме, какъвто и да е допълнителен риск и да нагнетяваме общественото напрежение. Надявам се, че феновете на двата футболни отбора разбират ситуацията, съпричастни са към случващото се и ще подкрепят своите отбори дистанционно", заяви областният управител Дани Каназирева.

В основата на това решение със сигурност е и последната среща между двата отбора. Те играха във финалния двубой за Купата на България преди седмица, а тогава на трибуните на Националния стадион "Васил Левски" имаше 12 хиляди зрители.

Това, както и неспазването на каквито и да е мерки за социална дистанция, доведе до множество дискусии, а по-рано здравният министър Кирил Ананиев намекна, че публиката може да бъде спряна от посещение на стадионите в страна.

Вероятно това ще се случи и за оставащите мачове от сезона в родния футбол.