Един от най-успешните родни треньори през новия век - Станимир Стоилов, поема към Китай.

Той ще застане начело на Гуанджоу РФ, заменяйки на поста сръбската легенда Драган Стойкович "Пикси".

След шест изиграни кръга, Гуанджоу РФ заема 11-а позиция в класирането с едва една победа.

Отборът е сред традиционните в местната лига, известна с инвестициите от стотици милиони долари. Гуанджоу РФ завърши в топ 10 на Лигата в 6 от последните 7 сезона.

Целите на отбора са винаги високи, а зад него стои една от големите компании за недвижими имоти в страната - Гуанджоу РФ, разположена в едноименния град със "скромните" 15 милиона население.

Клубът е сред силните в страната и като финансови възможности, и като привличане на големи фигури - Свен Горан Ериксон бе начело преди да се появи Пикси Стойкович. В тима и сега личат имена като Муса Дембеле - белгийски национал, който дойде директно от английския Тотнъм.

Очаква се Стоилов да вземе в щаба си освен традиционните помощници Саид Ибраимов и Цанко Цветанов, и едно ново лице.

Говори се за  бившия треньор на ЦСКА Стамен Белчев, който в момента крачи към Първа лига с Арда (Кърджали) и не е тайна за никого, че е доста близък приятел на Стоилов.

За последно екипът начело със специалиста от Хасково води казахстанския национален тим, но напусна в началото на годината.

Името му бе спрягано за отбори в Русия, турския гранд Фенербахче, и разбира се, като бъдещ наставник на българския Левски. Точно със "сините" Мъри написа първите страници на сериозната си треньорска биография, като стигна групите на Шампионската лига и четвъртфинал за Купата на УЕФА.

Стоилов имаше срещи с новия "син" благодетел Васил Божков, но до разбирателство или по-скоро съгласие от страна на терньора не се стигна.