Христо Стоичков не спести нищо, когато дойде време да каже мнението си по случая "Меси" в студиото на канала TUDN. Запитан от водещия как вижда Лео в екипа на ПСЖ, легендарният българин стана емоционален.

Той призна, че отношенията му с аржентинеца са близки, на ниво семейни приятели. И случващото се разбива сърцето на Ицо.

Но не към играча са обвиненията, които хвърли Камата - сам идол на всеки привърженик на Барса.

"Лео докосна сърцето ми, когато подари фланелки на децата ми, на внучката ми, когато се роди - каза Стоичков. - Самият аз имам подаръци от него у дома, пазя ги. Когато го виждам с друга фланелка... не е лесно.

Такъв е животът, такъв е футболът. От мен той ще има винаги цялото уважение за всичко, което е направил. И затова, че си остана все така скромен, едно нормално момче.

Помня го, когато бе на 12-13 години. Ходехме в следобедите да го гледаме как тренира на малкия стадион в Барселона. Същото момче, което е и днес. Винаги с респект към останалите, винаги спокоен, нормален. Затова и е трудно да го видя с екипа на друг отбор.

Но някои хора трябва да отговарят за това. Тези, които казваха "мога", "ще го направя", "ще стане"... Лъжата стана твърде голяма!

Някои се кълняха, обещаваха и се биеха в гърдите, целуваха емблемата... Но не стана. Те трябва да дават отговори, не Лео."

Очевидно е какво визира Стоичков. Той е разочарован от президента на Барселона Жоан Лапорта, който не успя да проектира така плановете на клуба за лятото, че да отвори място в бюджета за запазването на Меси в отбора.

Лапорта намигаше пред камерите и успокояваше всички, че ще има нов договор с най-голямата звезда на световния футбол, но... Нещата се развиха различно, Лигата не разреши регистрирането на договора на аса с Барса и той премина като свободен агент в ПСЖ.

Каталунският "Мундо Депортиво" също е на мнението на Стоичков. Днес изданието публикува обширен материал, от който "капят кървави сълзи", а заглавието е показателно:

"Лео се чувства предаден".