Станимир Стоилов се ядоса видимо на въпроси от репортер на Диема спорт за това, че Левски отлага мачове от първенството.

И актуалното питане сега е дали ще има ново такова отлагане за идния уикенд, когато трябва да се изиграе дербито с Лудогорец в Разград.

След победата над Пирин с 1:0 в неделя вечер, Стоилов заяви в интервюто си за медията:

"Първо трябва да изиграем по най-добрия начин реванша с Хамрун в четвъртък, мислим само за това. След това ще взимаме решения. Даже и отборите да си отложат някои мачове, не е толкова страшно. Сезонът свършва прекалено рано, ще има възможност да се изиграят всички мачове. Когато ние искахме да дискутираме да няма паузи, никой не искаше да го дискутира.

Сега, с оглед на това, че евротурнирите са важни, тези отбори трябва да получат някакви преференции. Какво значение има дали ще отложим? Тези мачове така или иначе ще се играят, дали сега или след два-три месеца... И пак ще играем през три дни, няма да са през три месеца. Искаме да сме максимално концентрирани в европейските двубои, за да имаме добро представяне в Европа.

Питайте ме още веднъж, да ви кажа - през три дни ще играем, или да не играем изобщо, ако така искате..."

Стоилов преди време изрази мнение, че цикълът сряда-събота е най-доброто нещо за българските тимове, но неговият Левски отложи вече два мача - срещу Славия и Черно море, около битките си с ПАОК в Лигата на конференциите.

При евентуален успех над Хамрун и отстраняване и на този противник, вероятно е да се стигне до разбирателство с Лудогорец и за отпадане на този двубой на оригиналната му дата.