Треноьрът на ЦСКА - Стойчо Младенов, говори преди вечното дерби срещу Левски, което ще се проведе в неделя от 16:30 часа.

Макар в представянето и моментното състояние на двата гранда да има огромна разлика, Младенов категорично отказа да поставя неговият ЦСКА в ролята на фаворит.

Той използва клишето, че преди такива мачове фаворити няма, като в много случаи концентрацията и желанието са по-важни от класата.

Стойчо Младенов също така сподели, че едва ли има с какво толкова да се изненадат двата тима, като също така отбеляза, че между него и Станимир Стоилов има огромно уважение, изградено през годините.

"Очакванията са ясни - добър мач да стане, да има спортсменско поведение на терена. Така да бъде и по трибуните. Очакванията са да победим Левски. Да надделеем над "сините". Никога не може да има отявлен фаворит, макар на вас така ви се струва. Иска ни се точно това да се получи - да победим. За това работим всеки ден до мача.

Не може да се твърди за единия или другия отбор, че е слаб. И ние имаме силни страни, и Левски. Защо говорим за подценяване? Футболистите са професионалисти. Сериозни да са - в тренировките и в мачовете. Да, напрежението е по-голямо по време на мача, това е нормално. Всеки трябва да е отговорен. Няма отбор, който да подцени съперника си, който и да е той. Подценяването е най-голямата грешка.

Вечното дерби е барометър за треньор и ръководство - на какво ниво сме. Мач, който може да даде голям тласък на победителя или да навреди във всяко едно отношение на загубилия. Тежко се приемат загубите - от феновете на двата тима. Това се предава на нас и ръководството. Трябва търпение, за да се изпълняват целите. Ние в определени моменти губим разсъдък в България и правим грешки, които могат да бъдат пагубни.

Радвам се за завръщането на определени състезатели. Кох ще се завърне след Нова година. Тибо след прекъсването. При Чарлс - ще го имаме до края на следващия месец. Другите са възстановени напълно.

Всички треньори сме добри колеги и приятели. Не ги деля, уважаваме се. Днес сме тук, утре ни няма. Уважението е взаимно с всички. Независимо дали Левски или Лудогорец. С Мъри и Левски се познаваме до болка. Всеки има идеи и стратегия. Те знаят силните и слабите ни страни, а ние техните. Всеки прибягва до оръжие, до изненада по време на двубоя.

Радвам се, че имам футболисти като Кери и Варела. Креативни са и дават голямо разнообразие в преден план. Могат да дават пасове, да бележат. С тях можем да изненадаме и победим всеки. В много мачове ще ги използвам двамата заедно на терена. Кери защитава себе си и моя избор. И двамата са много полезни за отбора.

По-добре сме вече физически. Работим. В мачовете и между мачовете прибавяме по малко от всичко. Има разлика от мача с Лиепая и сега. Аз и моите колеги си вършим добре работата. Не мога да коментирам неща, които касаят развоя на мача. Противникът може да се възползва".