Ръководстовто на ЦСКА няма идея къде се намира звездата на тима Жорди Кайседо, информираха от клуба чрез официалния си сайт.

Тази нощ в мексиканските медии се завъртя информация, че играчът е сигурно ново попълнение на местния гранд Тигрес, но от ЦСКА категорично отрекоха подобна информация.

Към този момент в клуба не е пристигала оферта от мексиканския клуб, а днес Жорди Кайседо е трябвало да се присъедини към лагера на отбора в Австрия.

Той получи по-дълга почивка заради ангажиментите си с националния тим на Еквадор, но нападателят изобщо не се е качил на самолета.

Кайседо и агентът му не отговарят на обажданията, а играчът не може да бъде намерен и в дома си.

От ЦСКА уточниха, че това е поредният случай, в който Кайседо и агентът му постъпват некоректно, а клубът няма друг избор, освен да потърси своите права по законов ред.

Ето какво написа ЦСКА на официалния си сайт:

"Във връзка със зачестилите непотвърдени данни за бъдещето на Кайседо, бихме искали да внесем официална яснота по казуса.

1. В ЦСКА не е постъпвала оферта или запитване за закупуването на нападателя от мексиканския Тигрес. Такъв трансфер никога не е бил на масата.

2. Към момента нямаме информация за това къде се намира футболистът. Кайседо получи виза и билет за Австрия, където днес трябваше да се присъедини към лагера на съотборниците си. Впоследствие разбрахме, че нападателят изобщо не се е качил на самолета. Веднага беше потърсен и в дома му, но и там не беше открит. В момента продължаваме да нямаме връзка с играча.

3. Това е поредният случай, в който Кайседо и мениджърът му постъпват некоректно към ЦСКА. След като нарушиха конфиденциалността на договора, не дадоха коректна информация за причината за забавянето на играча при прибирането му в София и сега, най-грубо казано, просто изчезнаха без обяснение, сме длъжни да търсим правата си по законов ред.

Желанието на клуба беше да запази голмайстора си за предстоящия сезон и да не позволи гръбнакът на тима да бъде разпродаден, а само подсилен от няколко нови попълнения. Непрофесионалното отношение на Кайседо към работата му ни поставя в непредвидена ситуация, от която вече търсим спешни и правилни мерки да излезем".