ЦСКА е изпълнил изискванията на УЕФА и няма да получи забрана за участие в европейските клубни турнири, съобщиха от централата в Нион.

"Червените", заедно с португалските клубове Порто, Спортинг Лисабон и Санта Клара, са изпълнили изискванията на Клубния финансов контролен орган на УЕФА. През декември 2021 година и януари 2022 година четирите клуба, както и гибралтарският Мон Калпе, получиха условни наказания от УЕФА за изваждане от европейските турнири за срок от една година и срок до 31 януари 2022 година да докажат, че са успели да изплатят дължими просрочени задължения към 30 септември 2021 година.

ЦСКА имаше да плаща задължения към футболисти на обявения в несъстоятелност клуб, на който сегашният на Гриша Ганчев претендира да е спортен наследник.

Така единствено Мон Калпе ще изтърпи лишаване от година извън европейските турнири, тъй като скромният гибралтарски клуб не е изпълнил изискванията на УЕФА.

Испанският клуб Бетис получава отсрочка от УЕФА до 1 март, за да докаже, че е изчистил минали задължения, иначе ще получи допълнителна глоба от европейската централа, се казва още в днешното решение.

Порто и английският Уулвърхямптън пък са изпълнили изискванията на УЕФА за рентабилност, които подписаха съответно през 2017 и 2020 година и поради това повече няма да бъдат под специално наблюдение.