Бизнесменът Васил Божков обяви в своята Фейсбук страница, че Наско Сираков ще получи мажоритарния пакет акции на футболния Левски.

Вчера Божков организира анкета в същата тази страница, която премина под огромен интерес, а в нея се включиха хиляди хора.

Именно голмайстор №1 на "сините" събра най-много гласове - над 28 хиляди, подкрепен предимно от феновете на тима. Втори, но с над 10 хиляди гласа по-малко, бе депутатът Делян Пеевски, който събираше по-скоро ироничен вот от фенове на останалите отбори у нас.

Божков обяви решението си, като не пропусна да спомене и Бойко Борисов в него, наричайки го "слаб и объркан премиер".

Бизнесменът, който притежава 86% от акциите на "Левски" заедно със съдружника си Георги Ппопов, джироса тези акции с дата 8 май именно на министър-председателя, който от своя страна отказа да ги приеме и постави клуба в патова ситуация.

Акциите физически са в офисите на клуба, но собствеността им остана неясна.

Така след организираната от Божков анкета, изглежда, че Наско Сираков ще ги получи. Той вече открито заяви своето намерение, че иска тези акции и е готов да се нагърби със спасението на клуба.

За да обяви решението си, Васил Божков написа:

"През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието.

Слабият и объркан премиер Boyko Borissov, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за "любимия" си клуб.

Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна.

Успех на "Левски".