ЦСКА и Лудогорец не се победиха - 1:1 в първия полуфинал за Купата на България в сряда, а от ложите на стадион "Българска армия" гледаше националният селекционер Ясен Петров.

Треньорът на България обаче къде на шега, къде напълно сериозно, коментира след двубоя, че не е имало много какво да види от гледна точка на неговата работа.

"В рамките на шегата - четирима треньори бяхме и гледахме един българин - каза Ясен Петров пред "Диема спорт". - Но за наша радост Турицов е момче, в което има бъдеще. По-късно влязоха и Йомов, и Десподов, така че сме радостни, че те бяха едни от водещите по време на мача.

Дай Боже, Иван Турицов да играе редовно. Всеки, който иска да се развива, вратата за националния е отворена за него... Не сме спрели да обикаляме и днес бяхме за пост, който е много проблематичен - десния бек, затова гледахме Турицов".

В стартовите състави на двата водещи отбори у нас от последните 3-4 сезона, наистина имаше само един българин. Иван Турицов започна като десен бранител в ЦСКА при система с четирима в отбрана. Това няма нищо общо с позицията при схема с трима в центъра на защитата, която практикува Ясен Петров в националния. Но това бе единственият българин на терена.

Да, там обаче бяха и Сисиньо, и Вандерсон, които също са национални състезатели с българските си паспорти.

Като резерви влязоха Георги Йомов (ЦСКА) и Кирил Десподов (Лудогорец), а на двете скамейки освен тях бяха още четирима българи - Димитър Евтимов и Петър Занев за домакините, Дамян Христов и Георги Терзиев за гостите.

Същевременно ЦСКА е глобен с 1000 лева за "обидни и нецензурни скандирания", въпреки че мачът бе без публика. Очевидно става дума за реплики, подхвърлени от ложите.

А Текпетей от Лудогорец, който бе изгонен в двубоя за два жълти картона, е наказан за два мача. Санкцията е по-сурова, защото и той е обиждал длъжностни лица при излизането си от терена.

Реваншът е в сряда в Разград, а другата полуфинална двойка е Арда срещу Славия (0:0 в Кърджали в първия мач).