Манчестър Юнайтед победи с 2:0 австралийския Пърт Глори в първата си предсезонна контрола. Мачът се игра в Пърт, като на трибуните имаше 50 206 зрители. Според организаторите, билети онлайн за двубоя са си купили фенове от 41 страни.

Не беше обаче особено интригуващо, а по-скоро - игра на котка с мишка. Съвсем обяснимо, тъй като домакините реално са в отпуска, техният сезон започва едва в началото на октомври. Те се събраха преди 4 дни за една контрола с тим от втора лига, а реалната им подготовка за сезона започва след 20 дни.

Пърт бе и без някои от големите си звезди, ако може да се говори за такива в австралийското първенство. Стигна се до куриоза в последните минути треньорът Тони Попович да пуска на терена като резерви Габриел Попович (15 години) и Кристиан Попович (17). Това са двамата му синове. Нямаше как такъв отбор да окаже отпор на един от грандовете на европейската игра.

Юнайтед доминираше тотално, без да излиза от втора скорост, като Маркъс Рашфорд в 60-ата минута и Джеймс Гарнър в 85-ата оформиха резултата. Статистиките на мача са смайващи: 0:31 удара (9 точни и 22 вън от рамката), 0:11 корнера...

Дебют направиха новите попълнения Даниел Джеймс и Аарон Уан Бисака - двамата играха по едно полувреме. В края притеснителна контузия в бедрото получи Люк Шоу, но първите очаквания са тя да не е много тежка.