Почти цялата агитка на черногорския шампион Сутиеска (Никшич) е задържана след вчерашния мач срещу Лудогорец от първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Но причината не е в хулигански прояви на стадиона, а в действията на феновете в часовете след мача.

Те са спрели на бензиностанция на главния път Варна - София, като са взели без да плащат предимно алкохол, но и други стоки на обща стойност 900 лева.

Заради това 45 човека са задържани в Горна Оряховица, а арест не е имало само за шофьорите на автобуса.

По време на случката в бензиностанцията, те са стояли в своите превозни средства, а пред полицаите, шофьорите признали, че всички пътници са доста пияни и не могат да отговарят за техните действия, пише "Нова".

"Тази нощ около 01.00 ч. на тел. 112 е получен сигнал от служител на бензиностанция, намираща се в района на с. Добри дял -  клиенти влезли в обекта, взели различни хранителни продукти и напитки и без да платят потеглили. Незабавно стартирали заградителни действия съвместно със служители на ОДМВР - Габрово. В резултат на това в района на Севлиево автобусът, в който чужденците пътували, бил засечен и спрян. Превозното средство е конвоирано до РУ - Г. Оряховица, където 45-мата пътници са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Установено е, че взетите от бензиностанцията продукти възлизат на около 900 лв. Задържаните са възстановили паричната им равностойност. Образувана е преписка. Работата по случая продължава", написаха от МВР.

Иначе двубоят в Разград завърши с победа 2:0 за родния шампион, а реваншът между двата тима е след седмица в Черна гора. Той ще се проведе с столицата Подгорица, защото стадионът на Сутиеска в град Никшич не покрива изискванията на УЕФА.