Германският вестник “Франкфуртер алгемайне” направи класация на трансферните провали в Европа, в която място намери и капитанът на българския национален отбор.
Тя се появи само ден след като Бербатов бе здраво критикуван от аглийската преса за яловото си представяне в дербито с Челси, загубено с 1:2 от “червените дяволи”.
В подреждането на “Франкфуртер алгемайне” с издънките нападателят на английския шампион е поставен на 5-о място. Първото е за Робиньо, за когото Манчестър Сити брои 43 млн. евро. В момента бразилецът играе под наем в Сантос.
Следва бившият съотборник на Бербатов в Тотнъм Роби Кийн, който бе купен от Ливърпул за 24 млн. евро. 3-ото място в класацията е пак за Сити и Жо. “Гражданите” дадоха 24 млн. за бразилския нападател и го пратиха под наем в Галатасарай.
Преди Бербатов е поставен трансферът на Александър Хлеб от Арсенал в “Барселона” за 15 млн. След българина са Рикардо Куарешма (Интер) и Рафаел ван дер Ваарт (Реал).
В Англия и мениджърът на Челси Карло Анчелоти коментира разликата между Уейн Рууни и Бербатов.
"Манчестър Юнайтед не е същият отбор без Рууни. Той просто е фантастичен футболист, който трудно може да бъде заменен от някого. Бербатов също е добър играч, но Рууни е абсолютно различен. Той може да се върне и да получи топката, а след това да атакува навсякъде. Рууни и Бербатов имат различни характеристики”, обяви италианецът.
Според информация от лекарския щаб на Юнайтед пък шансовете на контузения Рууни да играе в 1/4-финалния реванш с Байерн от Шампионската лига са 40%.
Рууни пред сензационно завръщане за Байерн?