Около целия хаос на мача Германия - Дания, който бе прекъснат заради силната гръмотевична буря над Дортмунд, немските власти имаха специализирана акция за ареста на намиращ се на козирката на стадиона мъж.

Припомняме, че мачът бе прекъснат в края на първото полувреме, когато условията в Дортмунд станаха опасни за здравето на играчите, а освен силния проливен дъжд, гръмотевиците падаха около стадиона.

Минути преди да бъде подновен, хора от охраната забелязват мъж с качула на козирката, след което се задействат всички протоколи за действие в подобна ситуация и минути по-късно мъжът е арестуван.

За специализирана акция, в която въпреки опасните условия се включват дрон и хеликоптер, така и не стана ясно по време на живото предаване, но тя завърши успешно.

В часовете след мача, се прокраднаха информации, че мъжът е бил въоръжен, а това породи доста притеснения около сигурността на Евро 2024.

Немските власти обаче излязоха с официално становище, в което опровергават тези информации.

Оказва се, че мъжът освен футболен фен е бил и любител фотограф, като е намерил начин да се покатери на козирката, търсейки перфектният кадър на бурята.

Разбира се, в момента се води разследване как мъжът изобщо е бил допуснат да се покатери на козирката, но все пак уточнението, че арестуваният не е имал нищо друго освен фотоапарат е важен детайл в историята.

Мъжът е немец от Оснабрюк и сам е признал, че е искал да снима красивите кадри на гръмотевиците от възможно най-доброто място. Той е преценил, че това е козирката, макар очевидно това да носи сериозен риск за живота му.

Единственото становище от УЕФА по казуса е благодарност към немските власти за перфектно проведената операция само в рамките на няколко минути.