"Лъвовете" се представиха много слабо на Националния стадион и заслужено записаха поражение, което намалява до минимум шансовете им за третото място в групата.

"Определено до гола мачът не беше голямо качество. Очаквах го това нещо. Залогът беше изключително голям. Лошото е, че допуснахме една много елементарна грешка при отбелязването на гола. От там, веднага след отбелязването на гола, имахме ситуация, в която можеше да се върнем в мача. Жалко е, че не съумяхме да реализираме гол. Това е, всичко е минало от този мач и можем само да си извадим поуките. Вина носим абсолютно всички. Всеки един от играчите днес даде всичко от моментното си състояние", каза Петев след срещата.

Треньорът на България все пак сподели, че все още вярва в класирането на отбора за Евро 2016.

"Вярвам, естествено, че вярвам. Ако не вярвам, няма как да продължим. Ние трябва да вярваме всички. Сами увеличихме шансовете до този мач, жалко е, че така нелепо загубихме, но това е, продължаваме напред, важното е да извадим поуки, за да не се допускат тия грешки, които бяха в днешния мач. Нормално е, както ние, така и феновете да са разочаровани от този резултат".