Тази седмица предстои третият старт за сезона - Гран При на Китай. Двукратният световен шампион Алонсо има едно четвърто и едно шесто място досега през кампанията, въпреки че предсезонните тестове показаха, че Ферари може да бъде конкурентен на Ред Бул, където кара световният шампион Фетел.

Испанецът е пети в генералното класиране, на 30 точки зад германеца, преди състезанието в Шанхай.

"Очевидно, винаги бих искал да се боря за победата, но в момента, един болид, този на Фетел, изглежда недостижим", сподели Алонсо, цитиран от БГНЕС.

"Нашата цел в това Гран При ще бъде същата като в Малайзия, което значи, че ще се опитаме да се представим по най-добрия начин в квалификацията и да използваме от всяка открила се възможност в състезанието", продължи испанецът.

Алонсо добави, че по-добрата квалификация в Шанхай е ключът към победата. Той стартира пети и в двете състезания досега през сезона, докато съотборникът му Фелипе Маса взе една осма и една седма стартова позиция.

"Както видяхте в Австралия и Малайзия, нашата скорост в състезанията бе много по-добра от квалификацията. На 'Сепанг', и Фелипе, и аз бяхме в добро темпо, за да се качим до подиума и това е добра индикация, въпреки че не направихме всичко, което искахме", завърши Алонсо.

Той се сблъска с пилота на Макларън Люис Хамилтън в последните обиколки на старта в Малайзия, което доведе до 20-секундно наказание за него, заради причиняване на катастрофа, която е можело да бъде избегната.