Беноа Пер със сигурност е една от най-противоречивите личноти в световния тенис. Качествата му за безспорни, като десетки пъти французинът е изправял на крака зрителите с магическите си отигравания.

Отдадеността му и професионалното отношение към спорта обаче винаги са били поставяни под съмнение, а и самият Пер непрестанно дава поводи за тези съмнения.

Не една и две са скандалните му изцепки на корта, а почти всеки път, когато мач тръгне негативно за него, Пер просто с видимо нежелание доиграва остатъка от срещата. Отношение, което разбираемо няма как да радва феновете.

В последната седмица той на два пъти влезе в новините. Първият път заради грозните си скандали и множество плюнки на корта в Буенос Айрес. Преди две вечери пък Пер загуби от 17-годишен датчанин в Сантяго, като отново не положи особени усилия за достигане до успеха.

Световният №29 използва социалните мрежи, зада обвини организацията АТР, която според думите му е превърнала тениса в тъп, скучен и нелеп.

"Първо искам да поздравя младия Холгер за успеха. Желая му още по-големи успехи в бъдеще.

Второ, искам да благодаря на моите близки, които винаги ме подкрепят. Това наистина ми се отразява добре.

Трето, искам да кажа, че АТР тура се е преврънал в тъжен, скучен и нелеп. Знам какво ще кажете, че не осъзнавам какъв късметлия съм и подобни неща - блаблабла.

Но какво е да играеш тенис пред празни кортове без атмосфера, нали именно заради атмосферата и хората играем тази игра.

Да стоиш в хотел или тенис клуб, без да имаш право да излизаш, ако не искаш да бъдеш отлъчен или глобен. Това убива насладата от пътешествията.

Тенисът се е превърнал в една безвкусна професиоя.

Трябва ми време да се адаптирам към този псевдо тур. Надявам се да преоткрия удоволствието от това да играеш тенис. Не става въпрос за резултати и победи, а за удоволствие.

Реших да участвам в Акапулко и Маями с цел да си върна усмивката. Ако успея, ще е хуабво, ако не успея, наистина не ме интересува".