Александър Зверев спечели най-голямата титла в кариерата си, поваляйки Новак Джокович нa финала в Лондон. И затвори цикъл от 12 месеца, в които измина пътя от "голямата надежда" до "звезда".

Само на 21 години, Зверев нанесе зрелищен удар в сърцето на тениса, като надигра Ноле в момент, в който сърбинът бе в изключителна форма и серия. Германецът очаквано получи похвали, а и някои доста сериозни прогнози от две от големи легенди на тениса.

Джокович, който вече има запазено място сред най-великите в играта, призна: "Саша е страхотен. Той може да ме надмине като постижения, защото виждам много сходства в пътя ни като играчи. Искрено му пожелавам да спечели дори повече успехи от мен."

Треньорът Иван Лендъл, с когото Зверев работи от август, вече познава отлично младата звезда. "Той е отдаден изцяло на тениса и потенциалът му е безграничен. Работата му е като на стар професионалист, човек с огромен опит. Разбира, слуша, научава и се развива. Идеален за мен като треньор. Не знам къде ще е след 10 години, но е вероятно да го видим на самия връх в играта."

Сънародникът на шампиона - Борис Бекер, е още по-категоричен.

"Говорим за момче, което може да стане следващият хегемон в тениса. Той се изправи смело срещу асовете, победи за седмица Роджър Федерер и Новак Джокович в Лондон.

Познавам го. Човек с широко отворени очи, който не спира да се развива. Амбицията му е огромна и съм убеден, че ще реализира целите си. Питал ме е за съвети, а съм доволен, че сега работи с Лендъл, който може да му каже страшно много важни неща."

Зверев никога досега не е достигал дори полуфинал на турнир от Големия шлем, но Бекер е убеден, че това ще се случи още през 2019 г. Дори прогнозира финал...

А кой ще доминира следващия сезон в тениса ли?

"Новак - няма съмнение", категоричен е Бекер, който работи с Джокович и познава отлично сърбина.