Световният №1 Новак Джокович се превърна в обект на критики от колегите си, след като опита да се изяви като лидер на тенисистите и да предложи промени, касаещи ситуацията на спортистите преди Australian Open. Сърбинът е пратил списък с искания до премиера на щата Виктория в Австралия Даниел Андрюс, но това му изигра лоша шега, защото двама местни играчи се нахвърлиха яростно върху него.

Единият въобще не е изненадващ - вечната черна овца на световния тенис Ник Кирьос, който не пропуска възможност да се заяде с Джокович в последно време. Ексцентричният Кирьос нарече Ноле “инструмент”, след като миналото лято отново го нападна заради организацията на турнирите от веригата “Адриа Тур”.

Ник имаше какво да каже и за своя сънародник Бърнард Томич и най-вече за приятелката му, която изглежда е с него в хотела и качва постоянно видеа и снимки в социалните медии.

“Нямам проблем с Бърни, но изглежда гаджето му съвсем не е в час, това е несериозно”, заяви Кирьос по адрес на гаджето на Томич.

Бившият национал на Австралия за Купа “Дейвис” Сам Грот също не е доволен от поведението на Джокович. Някогашният №53 в света смята, че Новак прави всичко това само за да трупа популярност и не е искрен в изявите си.

“Той сериозен ли е? Това е абсолютно егоистичен и политически ориентиран ход, с който да трупа популярност. Какво си мислеше, че ще стане? Че Дан Андрюс ще му каже “Да, Новак, няма проблем, ще направим каквото поискаш”. Стига”, смята Грот.