Серина Уилямс загуби за предпоследен път в професионалния тенис, и то - тежко.

Американската легенда падна от младата звезда Ема Радукану (Великобритания) с 4:6, 0:6 на турнира в Синсинати, но атмосферата и интересът бяха като за финал на турнир в Големия шлем.

Сред зрителите бе и Григор Димитров, седнал до дъщеричката на звездата Алексис Олимпия Онана, улавяни заедно често от камерите и фотографите (снимката горе).

Серина, която ще е на 41 години след малко повече от месец, обяви отказването си от тениса след US Open - това е следващият турнир, който започва в края на месеца. Така загубата от Радукану е предпоследна в кариерата на по-малката сестра Уилямс, а последната ще е в Ню Йорк - неясно на какъв етап.

Славната кариера на Серина отива към край.

ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МАЧОВЕ ОТ СИНСИНАТИ ТАЗИ НОЩ>>>

Ема спечели сравнително лесно, тя е с 21 години по-млада и влиза в топ форма преди на US Open да брани сензационно спечелената през 2021-ва титла.

Първият сет бе някаква битка, продължи 39 минути, но вторият... Серина очевидно нямаше сили и получи "геврек".

Тя бе изпратена обаче с овации на крака от цялата публика, а британката аплодираше отстрани с феновете. Радукану призна, че е щастлива, че съдбата даде шанс да играе поне веднъж с легендата, преди Серина да се оттегли.

Сочената за наследничка на Уилямс американска тийнейджърка Коко Гоф също нямаше добра вечер в Синсинати. Тя се контузи и отказа при 5:7, 0:1 срещу чехкинята Мари Бужкова.

Други резултати:

Каролина Плишкова - Винъс Уилямс 7:5, 6:1

Марта Костюк - Камила Джорджи 6:4, 6:7, 6:4

Симона Халеп - Анастасия Потапова 6:4, 3:6, 6:3

Мадисън Кийс - Юлия Путинцева 7:5, 6:3.