Григор Димитров бе словоохотлив след мача си с Янко Типсаревич в първия кръг на "Ролан Гарос", който бе спечелен трудно с 3:2 сета.

Българинът призна, че още има големи проблеми с контузеното си рамо и мисълта за него му пречи да покаже най-доброто от себе си. 

Сподели и какво трябва да направи в следващия мач срещу Марин Чилич.

"Винаги такива мачове са били коварни така или иначе за двама ни с Типсаревич. Играли сме няколко пъти един срещу друг, досега не бяхме се срещали на клей. Нека минат следващите 2 дни почивка, което ще ни даде време да си помисля какво трябва да правя в следващия мач (срещу Марин Чилич - б.р.). В момента нищо не мога да направя по този въпрос"

Трябва да погледам малко мача срещу Фабиано днес. Това е по-важното в момента. Играта на Марин винаги ми е допадала, както и да играя срещу него. На клей едно от най-важните неща ще бъде да го движа повече, да влизам в разигравания на сервис, макар че той сервира доста добре. Това ще са по-важните неща - движение по корта и фокус до края. Най-простите неща.

Не е лесно да бъда позитивен всеки ден. Всеки път, когато се събуждам, си мисля дали рамото ще бъде добре, дали ще боли... Трудно е, не искам да кажа, че е лесно. Въобще не е. Такива мачове като днешния са по-важни за мен като психологическа нагласа, не толкова физически, защото мога да контролирам до известна степен как ще се чувства рамото. Бих могъл да взема обезболяващи и да играя така. Всеки ден е много различен от предния. Дори понякога, когато искаме да направим някакъв вид тренировки, не успяваме, защото трябва да изхождаме с нагласата, че на рамото нещо може да му стане отново. За момента, както казах, е на 100 процента, но все още имам някои болки по време на тренировки дори.

Дали чрез психика можеш да контролираш физическото състояние? В такива моменти да. Още повече искаш да го направиш не за някой друг, а за себе си. Това са много тънки моменти. Никога не съм минавал през такъв период, никога не съм усещал, че физически може нещо да ми стане, че може да се контузя, че трябваше да отказвам турнир само и само заради рамото. Това са неща, които винаги са ми стояли в главата, но никога не съм вярвал, че могат да ми се случат. Уви, точно така стоят нещата в момента, в спорта. За съжаление, тази година както я започнах добре и в настроение, с мисли за повече успехи, така после 4 седмици нищо не можех да правя дори след отстраняване проблема в рамото.

Толкова пътувам като цяло - от седмица на седмица в различен хотел. Прекарах и доста време вкъщи, което много ми допадна. Имах много приятели около мен през цялото това време. Хасково? Не, не, говорех за Монако, съжалявам, че така се изразих. Исках да съм далече от всичко и от всеки, но особено след отпадането в Австралия имах една от най-хубавите си седмици. Психологически толкова бях отпочинал, че дори да не можех да тренирам, се чувствах, че тренирам чрез позитивизъм, нагласа. Все пак можех да работя във фитнеса доста върху долната част от тялото. Всеки ден беше различно - ставах, пиех кафе, нямах никаква конкретна програма. Разхождах се, после се прибирах и гледах филм. Нямах и мисли за тенис, което е много важно някой път просто да се откъснеш максимално от всичко. Не само от тениса, а също и от хора, телефони, медии. Това ми бяха седмиците.

С новия треньор вървим стъпка по стъпка. Радек Щепанек го познавам от много време насам. Все още опитваме да намерим нашата форма помежду ни. Имаме какво да работим. И двамата мислим по един начин за играта, което за момента е най-важното. Другото ще дойде с времето", завърши Григор Димитров.