Григор Димитров говори пред камерата на БНТ след победата над Грегоар Барер на старта в Париж.

Въпреки ограниченията за публика, от трибуните се чуваха насърчителни български гласове, което е стоплило нашия тенисист, призна самият Димитров.

"Не е лесно, когато нямаш подкрепата на феновете, но винаги я усещам, когато чувам български гласове. Това със сигурност ми помогна. Продължаваме напред - каза Гришо под възгласите на няколко български привърженици. - Гледах да събера колкото мога повече енергия, мачът започна късно и трябваше да се нагодя към условията.

Това е най-важно в момента. Кортът е бавен, топките са тежки, имах проблеми и с ракетата. Надявам се за следващия мач да съм по-добре с тези неща. Всяка точка е важна, всяка топка е важна.

Трябва ми още малко, за да вляза във формата, в която бях преди това. Трябват ми още малко тренировки.

В последните седмици на годината трябва да дам всичко от себе си. И като сложа една черта накрая, да видя какви са целите за другата година."

На първо време целта е да бъде победен Андрей Мартин - словак, който е следващият му съперник на "Ролан Гарос".

31-годишният тенисист е №102 в ранглистата, двамата никога не са се срещали преди. Срещата ще е в четвъртък, но програма за този ден още няма.

Успех срещу Мартин ще прати Гришо в третия кръг, където го чака победителят от Денис Шаповалов - Роберто Карбайес Баена.