Наоми Осака няма да получи специално отношение на предстоящия турнир от Големия шлем "Уимбълдън", ако откаже да дава пресконференции.

Тя реши да се оттегли доброволно от "Ролан Гарос" след първия си мач заради проблеми с психическото здраве. Това се случи, след като й бяха наложени сериозни санкции заради отказа й да се явява пред медиите.

Осака се завърна в дома си в Лос Анджелис, но отзвука, който породи с поведението си не спира. Тя получи много подкрепа от колеги и фенове, но в същото време мнозина я критикуваха за своеволието й.

Нейното име е в предварителния списък на "Уимбълдън", но тя вече отказа турнира на трева в Берлин, който е главна репетиция преди голямата надпревара в Лондон.

В изявление на Големия шлем се посочва, че ръководителите на тениса са готови да помогнат на Осака, но без да й осигуряват специално отношение, което да ощетява другите играчи.

"Искаме да предложим помощ на Наоми Осака по всеки възможен начин във времето, в което тя не е на корта. Здравето на играчите винаги е приоритет за Големия шлем, наша обща цел с WTA, ATP и ITF", пише в обръщението на четирите големи турнира.