Рафаел Надал отправи остри критики към Новак Джокович часове, преди двамата да влязат в битка като фаворити за титлата на Мастърс турнира в Рим.

И атаката не е заради тениса, който играе Ноле, нито за случилото се в Ню Йорк на корта, където сърбинът удари съдийка с топката и бе дисквалифициран.

Надал говори за новосъздадената Асоциация на професионалните тенисисти, която бе оглавена от Джокович и на практика разцепи досега съществуващата тяхна организация.

Световният №1 анонсира появата на новото сдружение в дните преди US Open, като той, Джон Иснър и Васек Поспишил ще влязат в управителния борд на Асоциацията.

Ноле уточни - това не е синдикат, а организация, която ще обсъжда проблемите на играчите и ще има позиция пред световния тенис от тяхната гледна точка.

"Сега е време за единение - коментира темата Надал в Рим. - Разбирам, че някои от тенисистите не са доволни от ситуации и събития, случили се в последните месеци. Всички сме в сложно положение, а и не само ние, спортистите. Но сега е време да сме заедно и да вървим в една посока.

Не ми харесва идеята всеки да гледа само личния си интерес, както ми се струва, че се получава в този случай. Много неща около новата Асоциация са неясни, но ми се вижда нелогично да се прави сега.

Не е правилно и не е редно, но всеки има своята гледна точка."