С букет цветя в знак на извинение, така Новак Джокович се яви за обичайното интервю на победителя пред Барбара Шет, която вече дълги години е водещ и репортер на "Евроспорт" за турнирите от Шлема.

А причината е, че Джокович изля гнева си именно срещу Шет след първия си мач в Мелбърн, когато беше ядосан на медията, излъчваща мачовете.

Тогава Ноел се нахвърли на "Евроспорт" с обвинения в лъжи по негов адрес, а след това публично се извини на Барбата Шет, защото конфликтът не е бил с нея, макар тя да се оказа потърпевша.

Именно заради това след днешната си победа Новак Джокович се появи с букет цветя и заяви:

"Играх много силно, особено в първите два сета. Може би резултатът лъже, защото имаше оспорвани моменти, които обаче успях да обърна в моя полза.

Реализирах ударите си в точно най-важните моменти, това бе ключът. В подобни дълги мачове имаше момент на спадове, но ако трябва да съм честен, тази седмица нямах много такива моменти.

Може би срещу Григор Димитров, но наистина в останалите случаи бях доста солиден.

Винаги мечтая, мечтая за големи неща, така съм отгледан. Именно заради това мечтаех, че мога да съм №1 още от 7-годишен, макар да идвам от малка страна. Това съзнание ме докара дотук".

Минути по-рано той даде интервю и на корта, когато говори твърде малко за самия мач срещу Рубльов. Сърбинът обаче бе в отлично настроение и реши да поздрави своята майка Дияна, която вчера навърши 59 години.

Ноле поздрави своята майка, а освен това запя популярното "Happy birthday", коет бе последвано от 14-те хиляди фена по трибуните на "Род Лейвър Арена".

Снимка: Getty images