Александър Зверев очевидно е разгневил не само Ник Кирьос и колегите си с поведението след тестовете за коронавирус, които даде при завръщането от "Адриа Тур".

Германецът е с негативен резултат от изследванията, но трябваше да остане в 14-дневна карантина заради контакта си (доста близък) с Григор Димитров, Новак Джокович и останалите звезди на надпреварата. Вместо това Саша се появи на четвъртия ден на парти със стотици танцуващи хора, заедно с приятелката си.

Поведението му бе остро критикувано от медиите в Германия, както и от Кирьос, който го нарече "идиот".

Организаторът на демонстративния турнир в Берлин Едвин Вайндорфер обяви:

"Не сме решили още, но поведението на Зверев е нарушаване на правилата. А ние тук си имаме правила и няма да допуснем никакво толериране на такива прояви.

Първият вариант е Саша изобщо да не бъде допуснат да играе. Вторият - да поговорим с него и да му обясним, че ще бъде изхвърлен при най-малкия знак, че не спазва мерките.

В момента го обмисляме, в контакт сме и с мениджъра му."

Зверев е част от звездния състав за надпреварата от 13 юли, като в него са още самият Кирьос, световният №3 Доминик Тийм и още няколко топ играчи. Но австралиецът Ник едва ли ще пътува за турнира.

Близо 1000 фенове ще бъдат допуснати в комплекса "Щефи Граф" в Берлин за надпреварата. Вайндорфер поясни:

"Няма да има никакви събирания на играчи. Никакво парти, никакви прояви с деца или шоупрограма.

Това е тенис турнир, който ще се ограничи с мачове, феновете ще идват, гледат и си тръгват при засилени мерки за изолирането им един от друг."