Ден след трогателната изповед, в която обясни как е "нов човек" и вече далеч по-добре контролира себе си, агресията си и е в "мир със себе си", Ник Кирьос избухна по познатия начин и вилня из корта в Маями.

Австралиецът отпадна от Яник Синер след 6:7, 3:6 на осминафинал.

Експлозивният характер на Ник очевидно няма толкова бързо да бъде прибран под обвивката на "зрелия Кирьос". Той чупи ракети, говори на висок глас с фенове, нарече рефера на стола край корта "абсолютен клоун", снима се с с охота с фенка, която нахлу на игрището по време на мача...

Изобщо - с Кирьос никога не е скучно.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ПОРЕДНОТО ШОУ С МАРКА "НИК КИРЬОС">>>

Драматично-комичните събития стартираха с пропуснатите три точки за пробив от Ник, който мърмореше на висок глас и съвсем ясно за всички в комплекса срещу настилката.

"Това е пълен майтап, все едно играем на клей - нареждаше австралийският чудак, докато невярващо се бършеше с кърпата след пропуснатите възможности. - По-добре да играем отвън. Не разбирам какво става тук... " 

След това дойде момент при 4:4 в първия сет, в който от уоки-токито на арбитъра Карлос Бернардес се чу ясен звук, предизвикан от някакъв сигнал, но доста усилен.

 

Снимка: Getty Images

Кирьос полудя от това и се развика към стола на рефера: "Трябва да бъдеш уволнен на секундата, още тук и сега. Как е възможно това? Четвърти кръг в Маями, един от най-големите турнири... А вие не можете да си свършите работата! Срамота! Изчезвайте всички, до един трябва да сте уволнени, целия персонал около корта. Аз ще управлявам нещата, аз ще движа този спорт и ще се справя сто пъти по-добре от вас. Всичко е един голям кошмар, когато ти си на стола."

В отговор получи наказание и загуби гейм.

Същият Бернардес изпита гнева на Кирьос и преди десетина дни в Индиън Уелс, тогава по време на мача с Рафа Надал. Очевидно си е "любимец" на Ник.

"Да, изпуснах си нервите. На вас не ви ли се случва - клокочеше и на пресконференцията загубилият. - Бернардес не може да контролира мачовете, нито публиката. Смешно е да ми даде наказание за това, което стана. Не беше нещо особено."

Последва опит на журналист да защити съдията: "Той все пак е считан за един от най-добрите в тура..." На което Ник реагира светкавично: "От кого!?"

И пак същият репортер: "Наказаха ви на Индиън Уелс с 25 000 долара глоба, сега се случва това..." И отново отговорът на Кирьос: "Стига, не е честно само да въртим една и съща плоча. Шаповалов забива топката в окото на някого - пет хиляди. Аз говоря, нищо друго, освен да говоря - 25 хиляди. Несериозно е.

Не ми пука за наказанията, аз знам, че съм добър човек, позитивен и концентриран върху играта. Случва се да си изпусна нервите, но застрашил ли съм някого? Не. Да не говорим, че арбитърът ще се появи пак на стола си утре или на следващия турнир, сякаш нищо не се е случило. Всеки ще забрави бързо колко зле е бил той днес, но всички ще продължават да говорят как Ник е хвърлил ракетата си или е говорил на висок глас това или онова..."

Снимка: Getty Images

Синер ще играе на четвъртфинал срещу Франсиско Серундоло, който елиминира Франсис Тиафо с 6:7, 7:6, 6:2 и отмъсти за загубата от същия съперник на брат си Хуан Мануел Серундоло ден по-рано.

Карлос Алкарас изхвърли от турнира поставения под номер 3 Стефанос Циципас със 7:5, 6:3 и ще срещне на 1/4-финал Миомир Кецманович, който победи с 3:6, 6:1, 6:4 Тейлър Фриц, шампион от Индиън Уелс.

Хуберт Хуркач спечели със 7:6, 6:2 срещу южноафриканеца Лойд Харис и чака четвъртфинален мач срещу Даниил Медведев.

Последната двойка на този етап е Александър Зверев - Каспер Рууд.

Гледайте Мастърса в Маями по MAX Sport 1 HD.